Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
erityisryhmien_ratsastus [02.11.2018 07:48]
ritu
erityisryhmien_ratsastus [02.11.2018 07:51] (nykyinen)
ritu
Rivi 3: Rivi 3:
 Suomeen **erityisryhmien ratsastus** löysi tiensä vasta nelisenkymmentä vuotta sitten, 1970-luvun alussa. Idean toi Suomeen lääkintävoimistelija,​ terveydenhuoltoneuvos Aune (Tyssy) Hannus, joka tutustui vammaisratsastukseen ollessaan Puolassa stipendiaattina 1960-luvun alussa. Suomeen **erityisryhmien ratsastus** löysi tiensä vasta nelisenkymmentä vuotta sitten, 1970-luvun alussa. Idean toi Suomeen lääkintävoimistelija,​ terveydenhuoltoneuvos Aune (Tyssy) Hannus, joka tutustui vammaisratsastukseen ollessaan Puolassa stipendiaattina 1960-luvun alussa.
  
-**Vammaisratsastus** (1.1.2019 lähtien pararatsastus) on erityisryhmille kohdistettua virkistys-, harrastus- ja kilpailutoimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa tasavertaiset ratsastusmahdollisuudet henkilöille,​ joille vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen takia osallistuminen tavallisille ratsastustunneille tai -kilpailuihin on vaikeaa.+**Vammaisratsastus** (1.1.2019 lähtien ​**pararatsastus**) on erityisryhmille kohdistettua virkistys-, harrastus- ja kilpailutoimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa tasavertaiset ratsastusmahdollisuudet henkilöille,​ joille vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen takia osallistuminen tavallisille ratsastustunneille tai -kilpailuihin on vaikeaa.
  
 Vaikka vammaisratsastuksella onkin varsin lyhyen juuret suomalaisen hevosurheilun historiassa,​ voi jo useissa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymissä ratsastuskouluissa harrastaa koulutetun vammaisratsastusohjaajan ohjauksessa. Vaikka vammaisratsastuksella onkin varsin lyhyen juuret suomalaisen hevosurheilun historiassa,​ voi jo useissa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymissä ratsastuskouluissa harrastaa koulutetun vammaisratsastusohjaajan ohjauksessa.
erityisryhmien_ratsastus.txt · Viimeksi muutettu: 02.11.2018 07:51 / ritu