Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
erityisryhmien_ratsastus [02.11.2018 09:48]
ritu
erityisryhmien_ratsastus [02.11.2018 09:51] (nykyinen)
ritu
Rivi 3: Rivi 3:
 Suomeen **erityisryhmien ratsastus** löysi tiensä vasta nelisenkymmentä vuotta sitten, 1970-luvun alussa. Idean toi Suomeen lääkintävoimistelija, terveydenhuoltoneuvos Aune (Tyssy) Hannus, joka tutustui vammaisratsastukseen ollessaan Puolassa stipendiaattina 1960-luvun alussa. Suomeen **erityisryhmien ratsastus** löysi tiensä vasta nelisenkymmentä vuotta sitten, 1970-luvun alussa. Idean toi Suomeen lääkintävoimistelija, terveydenhuoltoneuvos Aune (Tyssy) Hannus, joka tutustui vammaisratsastukseen ollessaan Puolassa stipendiaattina 1960-luvun alussa.
  
-**Vammaisratsastus** (1.1.2019 lähtien pararatsastus) on erityisryhmille kohdistettua virkistys-, harrastus- ja kilpailutoimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa tasavertaiset ratsastusmahdollisuudet henkilöille, joille vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen takia osallistuminen tavallisille ratsastustunneille tai -kilpailuihin on vaikeaa.+**Vammaisratsastus** (1.1.2019 lähtien **pararatsastus**) on erityisryhmille kohdistettua virkistys-, harrastus- ja kilpailutoimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa tasavertaiset ratsastusmahdollisuudet henkilöille, joille vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen takia osallistuminen tavallisille ratsastustunneille tai -kilpailuihin on vaikeaa.
  
 Vaikka vammaisratsastuksella onkin varsin lyhyen juuret suomalaisen hevosurheilun historiassa, voi jo useissa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymissä ratsastuskouluissa harrastaa koulutetun vammaisratsastusohjaajan ohjauksessa. Vaikka vammaisratsastuksella onkin varsin lyhyen juuret suomalaisen hevosurheilun historiassa, voi jo useissa Suomen Ratsastajainliiton hyväksymissä ratsastuskouluissa harrastaa koulutetun vammaisratsastusohjaajan ohjauksessa.
erityisryhmien_ratsastus.txt · Viimeksi muutettu: 02.11.2018 09:51 / ritu